Alle Huizen van Alles zijn in verband met het corona virus gesloten.
Blijf op de hoogte via www.samwelzijn.nl

WIE IS HUIS VAN ALLES?

Inloop & ontmoeting voor jou & mij

Het Huis van Alles vindt u in alle dorpskernen van de gemeente Bodegraven-Reeuwijk. Het Huis van Alles draagt bij aan een levendige en vitale dorpsgemeenschap, want alle inwoners zijn van harte welkom om deel te nemen aan de creatieve, sportieve en educatieve activiteiten die er plaatsvinden. Kijk daarom regelmatig even op de activiteitenkalender van uw dorp. Deze kunt u ook vinden op www.buurbook.nl.
In de gezellige huiskamer ontmoet u dorpsgenoten, drinkt u een kopje koffie of thee, u kunt er ook terecht voor dagbesteding, of mantelzorgondersteuning. Daarnaast zijn er professionals waar u uw vragen aan kunt stellen, zij zijn er om u te ondersteunen en te helpen.
Op zoek naar een plek voor een maatschappelijke stage, voor huiswerkbegeleiding, of het opdoen van werkervaring? Ook dan bent u hier op het juiste adres.
Inwoners die het leuk vinden om als vrijwilliger aan de slag te gaan, kunnen contact met ons opnemen. Kijkt u daarvoor s.v.p. onder het kopje Meedoen.
Het Huis van Alles is ván en vóór iedereen.

- PROGRAMMERAAD -

De programmaraad stelt vast welke activiteiten er in uw dorp gaan plaatsvinden in het Huis van Alles. Deze raad bestaat uit een groep betrokken inwoners, mensen van het Sociaal Team, een sociaal makelaar, het wijkteam en andere professionals die werkzaam zijn in het dorp. Zij komen regelmatig bij elkaar om het activiteitenprogramma te bespreken.

- SOCIAAL TEAM -

Het Sociaal Team van Bodegraven-Reeuwijk is er voor u en uw gezin wanneer u behoefte hebt aan ondersteuning. Zij kijken samen met u naar oplossingen en zorgen ervoor dat zorg beter op elkaar wordt afgestemd. Het team overlegt met u wat u zelf kan en informeert naar de mogelijkheden van een sociaal vangnet. Zij stellen samen met u een plan van aanpak op om uw situatie te verbeteren. Verder staan zij, bij specifieke vragen van inwoners, de vrijwilligers in uw dorp terzijde.
Zijn er kwesties die u wilt bespreken? Bent u ongerust over uw relatie, uw gezin, uw inkomen, uw werk, de zorg die u krijgt, gezondheid, wonen, dagbesteding, of mantelzorg? Blijf er niet mee zitten, maar neem contact op met het Sociaal Team. Want door problemen bespreekbaar te maken, krijgt u sneller de juiste hulp en ondersteuning.

In ieder dorp is een vast duo van het Sociaal Team werkzaam, u heeft dus altijd te maken met dezelfde personen. Het Sociaal Team is regelmatig te vinden in het Huis van Alles. Wilt u liever een afspraak maken voor een ander moment? Dan is dat ook mogelijk. Schroom daarom niet om hen aan te spreken, want zij helpen u graag weer op weg.Het Sociaal Team van Bodegraven – Reeuwijk kijkt samen met de inwoners naar een oplossing en bekijkt wat iemand zelf nog kan. Een inwoner of gezin met ingewikkelde problemen op meerdere gebieden maakt samen met een van de teamleden een plan. Per dorp zijn de vaste duo’s van het Sociaal Team regelmatig in het Huis van Alles te vinden. Zij bieden tevens expertise aan de vrijwilligers voor het vinden van antwoorden op de vragen van de bezoekers.